Paczka mikołajkowa i upominek bożonarodzeniowy od Solidarność

300 zł z tytułu upominku świątecznego otrzymają uprawnieni Członkowie Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" ArcelorMittal Poland S.A. - Dąbrowa Górnicza. Równowartość powyższej kwoty zdeponowana zostanie na kartach płatniczych Edenred, które otrzymają Członkowie NSZZ "Solidarność". Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem kartę aktywować i nadać jej numer PIN. Ponadto dzieci Członków NSZZ "Solidarność" otrzymają paczki Mikołajkowe o wartości przeszło 120 zł.

Paczki Mikołajkowe dla dzieci Członków dąbrowskiej Solidarności wydawane będą od 30 listopada 2023 r. Paczki przysługiwać będą dzieciom urodzonym w terminie po 31 grudnia 2007 r. do dnia 31 października 2023 r. i będą wydawane do dnia 31 stycznia 2024 r. Warunkiem otrzymania paczki Mikołajkowej dla dzieci jest opłacona składka członkowska za m-c październik 2023 r. oraz dostarczony do Związku do dnia 15 listopada 2023 r. akt urodzenia dziecka.

Dąbrowska Solidarność podjęła decyzję o wydaniu Członkom Związku kart płatniczych Edenred, które zostaną zasilone kwotą wynikającą z Uchwały Międzyzakładowej Komisji ws. upominku świątecznego - 300 zł.

Wydawane będą nowe karty, gdyż ważność dotychczasowych upływa 31 grudnia 2023 r., dlatego też należy pamiętać, czy na dotychczasowej karcie nie zostały niewykorzystane środki, gdyż po tej dacie one bezpowrotnie przepadną.

Zgodnie z Uchwałą Międzyzakładowej Komisji Warunkiem otrzymania upominku - zgodnie z zapisami Uchwały - jest opłacona składka członkowska za m-c październik 2023 r.

Karta Edenred będzie dystrybuowana wśród Członków Związku przez Przewodniczących poszczególnych Komisji Zakładowych/Spółek. Poszczególne karty mają indywidualny numer i są przypisane do poszczególnych Członków NSZZ "Solidarność". Aktualnie są puste. Ich zasilenie nastąpi do 10 grudnia br.

Wraz z kartą w zaklejonej kopercie Członkowie Związku otrzymają instrukcję uruchomienia karty wraz z kodem aktywacyjnym, który będzie potrzebny do nadania karcie numeru PIN. Przed pierwszym użyciem należy aktywować kartę i nadać jej własny 4-ro cyfrowy numer PIN. Aktywacja karty wraz z nadaniem numeru PIN może być dokonana poprzez:

- stronę internetową: należy zarejestrować kartę na stronie myedenred.pl
- telefonicznie dzwoniąc pod nr tel. 22 481 39 08 (numer umieszczony jest na rewersie karty) i wybierając 2. Dalej należy postępować zgodnie z instrukcją.

Pełny Regulamin użytkowania karty znajduje się na stronie myedenred.pl w zakładce "Moje Karty".

Karty Edenred są akceptowane na całym świecie z możliwością płatności w terminalu płatniczym, zbliżeniowo poprzez płatności mobilne, w internecie. Użytkownik karty nie ponosi żadnych opłat za dokonane transakcje bezgotówkowe.

Karty Edenred dają wolność płatności bez ograniczeń nominałem, jak to ma miejsce w przypadku bonów.

Użytkownicy kart Edenred mogą płacić szybko i wygodnie telefonem z Google Pay T lub Apple Pay. Wystarczy zabrać ze sobą telefon na zakupy i podczas dokonywania płatności zbliżyć go do terminala.

Ponadto Członkowie naszego Związku będą mogli dokonać wypłaty znajdujących się na karcie środków za pomocą bankomatu, jednak należy pamiętać, że w tym przypadku pobierana jest przez Edenred prowizja w wysokości 3,5% wypłacanej sumy, nie mniej niż 5 zł.

Członkowie Solidarności będą mieli dostęp do prostych narzędzi online (myedenred.pl) i bezpłatnej aplikacji Myedenred mobilnej umożliwiających:

- sprawdzenie salda, historii transakcji oraz informacji o doładowaniu karty,
- aktywację karty, nadanie, zmiana PIN-u oraz możliwość przypomnienia PIN-u,
- zastrzeżenie karty w przypadku zgubienia lub kradzieży oraz złożenie wniosku o duplikat,
- dodanie karty do usług Google Pay/Apple Pay,
- dostęp do zniżek w strefie okazji.

Posiadacze kart Edenred muszą pamiętać, że:

- nie wolno dokonywać transakcji nieaktywnymi kartami;
- nie można dokonywać żadnych zmian na kartach, gdyż może to skutkować odmową przyjęcia karty;
- punkty handlowo-usługowe mają prawo odmówić przyjęcia kart uszkodzonych;
- kartą można dokonywać płatności tylko do wysokości limitu doładowania karty (w przypadku transakcji przekraczającej wartość środków na karcie należy różnicę dopłacić z własnych środków);
- karta posiada termin ważności wydrukowany na awersie karty, po upływie którego nie można nią dokonywać transakcji. W przypadku niewykorzystania środków będących na karcie do daty upływu jej ważności - środki te przepadają.

Wydawane przez dąbrowską Solidarność karty Edenred mają ważność do końca marca 2027 r., dlatego prosimy o ich zachowanie także po wyczerpaniu znajdujących się na kartach środków - Solidarność w przyszłości będzie dokonywać dodatkowych zasileń karty.

W przypadku wystąpienia jakichkolwiek problemów czy niezgodności - prosimy o kontakt z sekretariatem Związku - tel. 61-05.